esmaspäev, 17. oktoober 2016

Õpikohustused

Hurraaaa, olen nüüd ametlikult teisel kursusel, sest praktika sai kaitstud! Aga reaalsus on ka see, et alles nüüd läheb asi hulluks kätte ära. Nii pikka nimekirja kohustustest, mis järgmiseks korraks vaja, pole varem mul olnud. 

Tegin eile nimekirja töödest mis peavad kahe nädala pärast valmis olema, et oleks tugev tunne jälle sessile minna. Tervest sellest pikast nimekirjast vaid kaks ülesannet on sellised, mis oleks võinud olla juba eelmiseks korraks tehtud, ülejäänud on kõik värsked. Ja kindlasti on midagi mis mul hetkel kahe silma vahele jäänud. Ja midagi on mul ka tehtud..... aga pean hoolega tempot tõstma!

Aga panen ka siia ajalooavarustesse jäädvustuma oma õpitöödeüllitise:



1.       tanumaalis ehete (kas üksikversioon või komplekt) visandlikke kavandeid + materjalinäidised (kangas , tikkimismaterjal, pärlid jm kaunistus)
2.       Lilltikandis tasku kavand, kus on näha mustripaigutus, värvilahendus ja ka tikkimise suunad. Lisaks visandlik üldplaani ning materjalide näidiseid.
3.       Analüüs - käsitöölisena tegutsemisel ühiskonna poolt mis toetab (pluss pool) ja mis segab (miinus pool).
4.       esitlus mõeldes küsimusele - mis mind inspireerib? Peakirja võite sõnastada endale meeldivalt ... esitluseks planeeritud aeg on igale õpilasele 5-7 minutit. Kasutades ... sõna, pilti, heli jne.
5.       Tikkimises -põimpilu, punus-sidepiste pilu, pilutamises nn ämblik, riide serva "losud", tanumaali tikandi äärestused (kahevärviline ahelpiste, nn kolmnurgad),
6.       Lilltikandi tööproov lõpetada.
7.       Setu kastpiste tegemiseks joonis: otsida kaasa materjalid: kangas ja õiget värvi villased tikkimisniidid.
8.       Hankida tikkimispaela ja seemnekaid 11/0 ja 8/0, helmenõela, helmeniiti
9.       Sebida materjale  aplikatsioontikandi tegemiseks: erinevaid villase kanga tükikesi, paelu, pitsi, litreid, helmeid jms.
10.   Eesti rahvakultuuri mooduliga seoses järgmisel korral individuaalne intervjuu, küsimusi esitan  3 suure osa kohta: mõisted, rahvarõivaste küsimused ja küsimused teie koostatud ülevaadete kohta.
11.   Rahvakultuuri iseseisva töö slaidiesitlus teha.
12.   Vormistada piirkondlikud värvikaardid ära.
13.   Kududa Kihnu ranne ja see mustrisse panna arvutisse ja saata Anule.
14.   Eeltööd Minu Jaani labakinda kudumiseks – leida muster ja see arvutisse joonistada.
15.   Sallikudumise päevik esitamiseks!
16.   Tikkimisee õpimapp vormistada
17.   Õmmelda luku tööproov
18.   Õmmelda tasku tööproov
19.   Otsida põnevaid/inspireerivaid fotografeerimise taustu.
20.   Fotograafias otsida kolm enda tehtud fotot ja saata need õpetajale.. läheb kommenteerimiseks ;P

Isegi kui ma iga päev võtaks ühe "õppimise, siis ei jõuaks mitte valmis. Aga eks mõni töö on läbi mitme päeva ja mõni lihtsalt väikese aja ja ettevõtmise küsimus.

Hetk tagasi lõpetasin punkt nr 1 tegemise ja kohe alustan punkt nr 2 tegemist. Elamine on materjale ja raamatuid täis... aga ikka on puudu. Nüüd käin kaltsukates ka selle pilguga, et leiaks midagi millest saaks tehe midagi. Ja raamatuid tassin koju nii poest kui raamatukogust - eks ikka käsitööraamatuid.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar