teisipäev, 26. detsember 2017

Tahmatoomas ja pajakindad..... e. köögiaksessuaarid.

Detsembrikuu oli Nobiina toale ja tema töötajatele üks ägedalt usin ja töökas Jõuluootuses kuu. Tuli meeletult palju uut kaupa  ja loodetavasti ei jäänud sel aastal mitte ühelgi Nobiina toa kliendil istehtud kingitus meisterdamata seetõttu , et poleks sobivat materjali leidnud.

Kuid tahtsin natuke rääkida kuidas mina, Nobiina toa perenaine, sättisin sellesse kuuse ka ühe nö tööst vaba päeva. See oli Toomapäev.

Mida teeb üks tubli eesti naine Toomapäeval!? Koristab!? Kraamib!? Küürib !? Et ikka uuel aastal tuba läigiks ja kord valitseks. Ja tööd ei tohtivat teha. Ei tohtivat kedrata, ega õmmelda, lubatud oli vaid naiste näputööst kotinõelumine.

Aga mida tegin mina. Õmblesin ühe paraja kuhja pajakindaid. See on see, kui kogu aasta jooksul pole mahti olnud midagi hingele ja hingega õmmelda, siis ei saa ju aastat lõpetada kui see "temp" tegemata on. Ja kuna minu elamises pole niikuinii järgmisel aastal loota üüratut korda , sest poolikuid projekte on nõnda palju, siis ohverdasin Toomapäeva suurima heameelega oma hinge heategevusele.

Kokku õmblesin 9 paari e 18 tk pajakäpikuid.



Pajakindad on eranditult kõik naturaalsetest (puuvillane ja linane) materjalidest. Ilulisandid on paljuski pärit teise ringi materjalidest. On selline kummaline komme, et kaltsukates vaatan asju selle pilguga, et mida põnevat saaks ära käristada ja taaskasutada. Samuti tulevad teiseringi poodidest minuga kaasa naturaalsed suurte tädide seelikud ja hommikumantlid :D, kardinaid , laudlinu .... et saada võimlaikult palju ühes tükis kvaliteetset materjali.


Lisan hariva teavitusena ka selle, et kuna kindad ei ole läbinud rangeid Eurokatsetusi ja ei oma turvalisuse sertifikaati, siis kahjuks võivad olla nad Teie tervisele ohtlikud! See hoiatus on eelkõige nende uutele omanikele!!! Kuid teadmiseks ka teistele õmblejatele ja kudujatele ja heegeldajatele, eriti siis kui soovitakse oma tooteid müüa.

Minu kinnastel on pihupesas puuvillane paks täide ja ei miskit süttivat, ega sulavat osa ei ole ripakil. Peaksid olema vägagi turvalised, eksole! Kahjuks aga püütakse teha meie elu nii turvaliseks nii mehhaaniliste ohtude kui ka kõiksugu muude ohtude eest kaitstes ja hoiatades. Kõik pisikud on pahad ja igal pool ja kõikjal varitseb meid hirmus oht. Meid suunatakse ja reguleeritakse ja kamandatakse - ilma, et me tegelikult seda arugi saame.
Seega nimetame klassikalisi pajakindaid edaspidi köögiaksessuaarideks, või lihtsalt köögikäpikuteks!
Natuke asjalikke nõuandeid köögi turvalisusest ja ohtlikkusest võid leida Toidutare lehelt SIIT.

Lõiked koosnevad kolmest osast. Võid neid julgelt omatarbeks kasutada. Mulle endale väga meeldib just seda tüüpi pajakinnas. Sobivad mõlemisse kätte, seega sel hetkel kui "kiire" hakkab, et pea peenutsema ja saab kohe asja kallale asuda. Samuti on nad ergonoomilised anuma haaramiseks.




Soovi korral võib kindad teha kas kitsamad või pikema varrega. Kuna arvutid ja printerid hindavad ka failist trükkimist üle, siis enne kui kangast lõikama hakkad, siis hinda kinnaste suurus üle ;)

Minu kidad said kolme kihilised: Välimine kiht, täidise kiht ja seesmine kiht. Kinda osa nr 2 peab olema kõige turvalisem! Soovitatvalat puuvillane täide ja/või veel lisaks sisse tugevam puuvillane kangas.

Lustlikku pealehakkamist ;)


2 kommentaari: