teisipäev, 9. mai 2017

Jätkuks kindaloole

Kuna täna olla oht veel lumele, siis on täiesti paslik teha ruttu veel kindajuttu.
Alustan tänusõnadega Anu Pink`ile, kes oli meie teise kursuse kudumise õpetaja. Kiitus talle, et suutis juhendada mind sedavõrd hästi ja jagada kullahinnaga näpunäiteid ja abimaterjale, et mina kui algaja kindakuduja suutsin oma elu esimesed sõrmikud teha niiii mõnusad. Istuvad kätte kui valatud ja ausõna, harutasin kogu töö vältel üsna vähe.

Käsk oli võtta aineseks Viljandimaa vanad pitsilised või vikeldatud kindad. Ranne pidi saama sakiline, pöial kiiluga ja pitsiline või vikeldatud muster pidi üle minema kõikidele sõrmedele. Koetihedusel pidi lähtuma selliselt, et kindad saaksid enda käele.... või siis keskmisele naisele sobilikud.

Mina võtsin (õpilasele kohaselt öeldes sain inspiratsiooni)  randmesakid ühelt ja pitsimustri teistelt kinnastelt.
ERM 3928/ab
ERM 17863/ab

Kindamuster 
 


Hirmu tundsin kui pistsin kindad vette... kuidas käituvad värvilised lõngad. Kuna kõik tööd on sedavõrd suure vastutusega, sest kõik läheb hindamisele ja kriitika alla.... ja peab õnnestuma esimesel katsel, ka siis kui sa kunagi varem pole SEDA teinud!

 Kuid õnneks randmed värvi ei andnud.... väike kuivatamine ja aurutamine:


Ja voilaa!



Kootud Saara 7/2 villase lõngaga ja 1,5 vardaga.
Anu Pink on super, kiidusõnad talle ja kiidusõnad on vastugi saadud, hinne kirjas..... ees ootab vaid kinnastest lahkuminek, sest muist õpilaste tehtud koolitöödest läheb müüki Olustvere tallihoonesse käsitöömüügipunkti. Aga palun väga. Keski võib minu kinnaste võrra õnnelikumaks saada, kui Olustvere kooli tekstiilikate tooteid ostes rahalise "süsti" koolile raatsivad teha ;)

Hetkel on mul teoksil järgmised sõrmkindad. Ma ei jäta jonni, tahan ikka endale ka sõrmikuid. Ja praktika raames otsustasin ära kududa Karula roositud kindad...kuid nendest räägin kunagi teine kord kui nad valmis on... hetkel vaid kaks rannet varrastel. Vaja teha väike arvutus ja hakkangi pöialt kasvatama ning  roosima. Tore suvine töö ju villase lõngaga möllamiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar