teisipäev, 17. oktoober 2017

Sokilõngad Regialt

Kes juba korra on proovinud ja kandnud sokilõngast kootud sokke, see teab, et sokid peavad väga tublisti vastu. 

Sokilõngade peamine omapära on nende koostis. Tavapärasele villa koostisele on lisatud tavaliselt 25% polüamiidi, mis annab lõngale kulumiskindluse ja seega ka sokkidele pikema eluea. Meie kiires elutempos, kus peame hindama oma aja väärtust, on minu arvates sellisel lõngal kindlalt oma koht, sest kududes valmis ühed imelised sokid, on nende eluiga kordades pikem ja nõelumisele (kui kandja  seda veel tarvilikuks peab ) ei pea niipea mõtlema. Lisaks kulumiskindlusele on sokilõngad ka masinpestavad, mis teeb sokilõngast  valmistatud tooted ka mugavpestavateks. Kindlasti tuleb jälgida etiketil soovitatud pesemistemperatuuri.

Täna tutvustan uusi värskeid triibikuid mis alles Nobiinasse jõudsid - Regia Stripe Color 6 kordne sokilõng. Ühtpidi nagu tavalised triibulised, aga millised imelised värvikombinatsioonid. Garanteerin, et rõõmu ja naudingut jagub igasse vardaringi !



Regiaga teevad koostööd paljud tuntud disainerid  kes loovad toredaid sokimustreid lähtuvalt kootavale „sokiringile“. Eks see on ühtpidi mugavus, et ise ei pea mustri üle pead vaevama.... kuid samas vahelduseks miks ka mitte!  Lisaks on erinevaid sokilõngu valida erineva jämedusega, ehk siis neljakordne, kuuekordne ja kaheksakordne. Ja vastavalt soovile saab seega kududa kas õhemad linnasaapasokid või paksemad töömehe sokid. Regia Stripe Color on 6 kordne variant.


Olen ise viimase 6 aasta jooksul kudunud sarnasest lõngast u 15 sokipaari mis on ka kõige tihedama kasutamise juures kestnud läbi mitme aasta.



Rõõmsaid sokke!


NB! Kui soovid sokilõngast kududa mõne suurema töö (nt kampsuni, voodikatte), siis kindlasti tuleb teha väike proovitöö ja analüüsida lõnga käitumist läbi pesemise. Jämedamate varrastega ehk siis pehmema koega   kudumise läbi võib valmistoode pärast pesemist muutuda number suuremaks. Ehk siis kududes tuleb sellega arvestada ja kududa arvestuslikult väiksem valmistoode.
_________________________________________________________________________________

Sellel hooajal on Nobiinasse saabunid lisaks Regia Stripe Color sokikale veel : 


Regia Norway Color 6 kordne

Regia Season Color jõululikud 4 kordsed lõngad

Regia Denim Trend 4 kordne



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar