esmaspäev, 2. märts 2020

Linikute rõngastamine

Väikseid linikuid on vahva heegeldada, nad on ilusad ja romantilised. Aga kui neid juhtub olema rohkem kui lauapinda, siis üks variantidest on teha neist omakorda seinakaunistus vms.

Kui kaunis linik on olemas, siis on vaja leida rõngas. Loomulikult võib vaadata kodus nutikalt ringi. Aga kuna linikud on väga erinevate diameetritega, siis lihtsaim viis on leida tugevad vormihoidvad metallrõngad SIIT. Valikus on metallivärvi halli ja ka juba värviga kaetud valgeid rõngaid. Suurused varieeruvad 8cm kuni 50 cm läbimõõduni.

Veel võib vaja minna lõnga, nõela, niiti (tamiili), sulgi, helmeid, paelu, pitse jne.




Tutvustamegi mõnda nippi, mis lihtsustavad Teie tööd.

* Esimine variant 


Kui olemas on juba valge rõngas, mida katma ei pea ja soovite lihtsalt liniku sinna kaunilt kinnitada.

Oluline on, et rõngas oleks natuke suurem kui liniku diameeter ja tekiks väike trimmimise efekt. Super abilised on selleks tööks väikesed õmbluses kasutatavad klambrikesed. Nende abil saate liniku ühtlaselt ära jagada, et oleks mugav linik rõngale kinnitada.



Seejärel põimige linik lõnga, tugeva niidi või kui soovite nähtamatut tulemust, siis tamiili abil rõngale. Pingutage, et oleksite tulemusega rahul ja sõlmige lõnga algus ja lõpp omavahel. Sellest kohast võib jääda kas kaunistuse riputuskoht või alumine äär kuhu plaanite narmaid lisada.




*Teine variant


Kui soovite metallikarva rõnga esmalt katta lõngaga... paelaga... nööriga. 

Kui lõng niisama ümber rõnga keerutada, siis üldjuhul jääb ta "hulkuma" ja soovimatu aluspind võib kohati nähtavale tulla. Mina soovitan kasutada abiks kahepoolset teipi. Sedasi saad vahepeal asetada töö käest ära. Loomulikult on ka lastel sel moel mugavam lõnga keerutada. 


Mina armastan katta rõngad puuvillase lõngaga Catania. Ja teen seda neljase pundina, see on paras kogus lasta lõng ühtlaselt näppude vahelt jooksma ja pind kattub kergelt, kiirelt ja kaunilt.

Lõnga alguse ja lõpu võib peenelt ära lõigata ja tugevamaks püsimiseks katta sutsu läbipaistvaks kuivava liimiga nt. Hasulith. Jätkukoha võib peita mõne kaunistuse alla.

Liniku kinnitamisel rõngale on kõik samad mõtted ja nipid mis esimeselgi variandil. Mina aga ei leidnud käesolevale beežikale linikule väga täpse suurusega rõngast ja seetõttu valisin sellise variandi. Nimelt õmblesin kõik liniku heegeltipud ükshaaval sama tooni tugeva niidiga kinni.



Edasi jätan igale ühele vabad mõtted ja käed. Palju variante on ju kaunistamiseks. Rõngale võib riputada palju erinevaid materjale narmasteks või lisada kunstlilli.

Mõned materjaliideed leiate siit:
Suled
Karvane lõng Brazilia
Karvane lõng Lenja Soft
Puidust pärlid

Ja mõned valminud tööd e. seinakunistused.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar