pühapäev, 19. veebruar 2017

Nõuanded vaiba heegeldamiseks - heegelnõel

Olen kokku puutunud ja proovinud päris erinevaid heegelnõelu. Ei saa anda ühiseid soovitusi näiteks 1,0 jämeduste ja nr 12 jämedusega heegelnõelte osas. Siinkohal teen kiirelt ülevaate, millistele tingimustele peaks vastama heegelnõel millega heegeldatakse trikoopaelast vaipu, korve, matte, tumbasid jne.

Alustan parimast!


Prym firma ergonoomiline heegelnõel.
Libiseb ülihästi, on voolujooneline ja ka käes mugav hoida. Käepideme kummist kate hoiab nõela kindlalt käes. Vastupidav! Sobib hästi ka rusikas hoidmiseks :D
Hinne: 5+


* * * * * * * 

Pambusheegelnõel on suhteliselt hea. Erinevate firmade omad võivad erineda oma vahatuse või lakkimise tehnoloogia poolest mis on hea libisemise alus , kuid kuna üldjuhul on neile tehtud ka nö näpuhoidmis koht, siis liigitan ta oma hääduselt nö keskmiseks.... pigem sinna + poole.
Hinne : 4-




* * * * * * * 


Plastmassist suured numbrid erinevate, firmade omad. Üldreeglina valmistatksegi heegelnõelad alates suurusest 6....7 plastmassist, kuna metallist oleksid nad liialt raksed ja kohmakad. On ka mõni teflonist variant. Aga sellised tavalised pulgad, ilma näpuhoidmiskohata, on üsna ebamugavad. Kui aga pole paremat "maitsta" saanud, siis töötavad küll. Tugevus sõltub firmast ja kvaliteedist.
Hinne: 3




* * * * * * * 


Kõige halvem variant on selline kus konksu ja käepideme osa on nö eraldatud kõrgeneva kohaga ning ei teki voolujoonelisust. Kuna trikoopaelast samba heegeldamine toimub sedasi, et kasutusse läheb peaaegu  et pool  heegelnõela, siis sellise variandi korral takerdub lõng selle saki kohale ja ütleme nii, et võimatu on sellise heegelnõelaga tööd teha. Kui siis ainult ketti ja kinnissilmuseid!
Hinne: 2-


Lõpetasin halvimaga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar