laupäev, 18. veebruar 2017

Vaibaheegeldamise töötuba

Tänu Maajale sai täna teoks väike vaibatöötuba Nobiinas. Kuna olen hetkeseisuga värskelt heegeldanud 12.. või oli see ikka 13, vaipa jutti, kõik suuresti erinevatest materjalidest, paljuski analüüsinud erinevaid materjale ja tulemusi, siis julgesin selle ettevõtmise ka ette võtta ning oma kogemusi teistega jagada. Ainus vajakajäämine on mul vaipade hoolduse ja tuleviku osas. Milline materjal kui kaua ja kui soliidselt vastu peab. Kui palju pesus pirtsutab jne.... Kuuldavasti on suvalisel trikoopaelal oht muutuda topiliseks (külajutt) .

Tahan südamest tänada tublisid naisi, ühte fantastilist poissi ja oma noorimat tütart, kes üllatavalt entusiastlikult heegldasid. Jääb vaid loota, et vaibad ka peagi täitsa valmis saavad ja kodusid ehivad. Ja tuleb tänada ka päikselist ilma. Ma ei tea kas selles oli ka põhjus, et heegelnõelad valisid möllamiseks niiiii päikeselised materjalid: punane,... oranž.... kollane....

Väike sära ka pildi näol... kahjuks või õnneks oli punane vaibahakatis juba sõitmas kodu poole.






Hetke vaibaheegeldajate tragöödia on aga selles, et Türi Vaip, kus on kõige soodsam trikoomaterjal (3,50 € kg) on nii tühjaks ostetud, et sealt ei ole peale tumesinise ja sutsukese heledasäbrulise mitte miskit valida. Uut kaupa lubati kolme nädala..... kuu aja pärast.

Seda enam oli mul hea meel tõdeda, et tutvustades erinevaid materjale, tuues välja plusse ja miinuseid, esitledes erinevatest materjalidest heegeldatud vaipu, otsutasid enamused kvaliteetse Eestis toodetud trikoopaela kasuks. Hinnavahe on küll tuntav, aga kvaliteet on kindel. Kuigi ei ole ta ka valmiskujul nõnna nunnult pehme, vaid pigem konkreetsem ja jäigem, samas see tekitab vaiba kestvuse ja väljanägemise kohalt pealt kindlustunde. Ja mis veel oluline, see materjal on toodetud Eestis, meie Eesti inimesed saavad palka ja riik kõik maksud.


Minu enda ahjusoe vaip Oteksi kvaliteetsest paelast on selline:


Kulus 3 rulli ja natuke peale, ehk siis 1,6 kg, ning läbimõõt on u 85 cm. Aega kulus kaks õhtukest teleka ees, sisaldab ka väikest harutamist.  Täiesti tore ja arvestatav vaibake, eksole.

Kes kaldub arvama, et vaip on liiga kergeke ja ei püsi paigal, siis selle vastu on ju ka rohtu : Regia ABS Pidurid! Ikka Nobiina kauplustest :D


KATSETATUD: töötab!

Nüüd luban, et asun hoogsalt ka koolitööde kallale!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar